Hva er bekkenkirurgi?

Når en person har bekkenkirurgi, gjennomgår han eller hun en kirurgisk prosedyre for å korrigere problemet i organene eller strukturer i bekkenområdet. For eksempel kan en person ha bekkenkirurgi for urininkontinens eller å reparere skade på bekkenorganene som ble forårsaket av en eller annen type traumer. En person kan også ha denne typen operasjon for å fjerne et organ, for eksempel i en hysterektomi, eller for å korrigere et svekket bekkenbunn, som for eksempel i bekkenorganets prolaps. Noen ganger har folk operasjon på bekkenområdet som en del av behandlingen for en tilstand eller alvorlig sykdom, som for eksempel kreft. Kirurgi kan til og med brukes til å behandle tilstander som påvirker nerver i en persons bekken.

En person kan ha operasjon i bekkenet for å behandle tilstandene i reproduktive organer. For eksempel kan en kvinne ha operasjon som involverer hennes livmor, eggstokker, eggleder, eller livmoderhals. Hun kan til og med ha kirurgi som involverer den ikke-synlige delen av skjeden. For en mann er bekkenstrukturer involvert i reproduksjon penis, skrotum, testikkel, epididymis, urinrør, van deferens og seminal vesikkel. En lege kan utføre kirurgi for å rette opp en rekke problemer eller abnormiteter med noen av disse organene, behandle infertilitet eller til og med å behandle kreft.

Bekkenkirurgi brukes ofte til å behandle blæreproblemer. Leger kan for eksempel bruke kirurgiske teknikker for å behandle en person som har blæresteiner eller lider av en blæreobstruksjon. Noen ganger kan denne typen operasjon utføres for å rette opp problemer som forårsaker at blæren fungerer ukorrekt. I tilfelle av kreft kan en lege til og med fjerne hele eller deler av blæren og deretter bruke kirurgiske teknikker for å gi kroppen en ny måte å frigjøre urin på. Kirurgi på bekkenet kan til og med brukes til å rekonstruere en persons blære.

Noen ganger utfører kirurger denne typen operasjon for å behandle problemer med inkontinens. Kirurger kan bruke en rekke kirurgiske teknikker for å behandle urininkontinens. En person kan også lide av inkontinens som er relatert til endetarm og anus. Denne typen operasjon kan også brukes til å korrigere tarminkontinens også.

En annen vanlig type bekkenkirurgi er bekken prolaps kirurgi. Pelvic prolapse er en tilstand som er preget av et svekket bekkenbunn som gjør at bekkenorganene kan slippe ut av sin normale posisjon. For eksempel kan blæren begynne å synke og faktisk stikke ut i skjeden. Heldigvis finnes det effektive kirurgiske teknikker som kan brukes til å korrigere bekken prolaps også.