Hva er citrongrasolje? (Med bilde)

Citrongressolje er hentet fra et flerårig gress opprinnelig til India. Det finnes mange arter av citrongrasplanter. Oljen blir imidlertid vanligvis ekstrahert fra den vestindiske sitrongressen eller østindiske citrongress. Denne oljen har mange medisinske egenskaper, som inkluderer at det er et astringent, bakteriedrepende og nervesystemet beroligende. Det brukes til å behandle plager som hodepine, jetlag og depresjon.

Selv om citrongras er fortsatt mye knyttet til India, kan planten bli funnet voksende i Afrika, Asia og Sør-Amerika. Planten er preget av lange, tynne blader som vanligvis vokser mellom 3 fot (1 m) til 5 fot (1,5 m) høye. Det er fra disse bladene at citrongrasoljen er ekstrahert.

Oljen produseres ved en metode som kalles dampdestillasjon. Denne metoden innebærer å koke plantene og samle oljen fra kondens. Når dette er gjort, er oljen som samles inn i kondensert og kraftig form. Citrongressolje vises ofte vannaktig og kan variere i farger fra mørkegul til gul. Den har en tydelig lemony lukt som ofte beskrives som revitalisering.

De kjemiske komponentene av citrongrasolje vil variere avhengig av arten av planten den ble ekstrahert fra. Imidlertid er citral en av de viktigste kjemiske ingrediensene i alle citrongrasplanter. Citral spiller den største rollen i å lage oljearomatiske. Denne kjemikalien er også svært antimikrobiell, og gir en god forklaring på bruken av oljen for å behandle infeksjoner som fotsfot.

Citrongressolje, som ofte finnes i såper og parfymer, brukes til mange skjønnhetsformål. Det kan bidra til å behandle fet hud og bekjempe akne hvis den påføres lokalt eller brukes i en dampbåt. Oljen har blitt inkludert i lotioner og massasjeoljer og påført huden for å eliminere cellulitt. Videre er citrongrasolje også hyllet for sine deodorantegenskaper og dets evne til å forhindre overdreven svette.

Citrongressolje regnes ikke giftig. Dette betyr imidlertid ikke at forsiktighet ikke skal utøves når du bruker den. Oljen har et rykte for irriterende sensitiv hud. Det kan forårsake følsomhet hos personer med allergi. Gravide kvinner anbefales å helt unngå aktuell bruk av oljen.

Fordelene ligger imidlertid langt utenfor estetikk. Citrongress er også allment respektert for dets effekter på nervesystemet. Det er ofte foreskrevet som et naturlig middel for depresjon, jetlag og angst. Det kan også brukes til å bekjempe forkjølelse. Når oljen er nødvendig for disse formålene, er det vanlig å bruke oljebrennere eller bambusvaporizers.