Hva er den beste dietten for fordøyelsesbesvær?

Fordøyelsesbesvær er vanligvis karakterisert som en følelse av brennende smerte eller ubehag i magen eller under brystet. Det er noen ganger referert til som halsbrann, noe som gjør at en person føler seg som om midten av brystet hans brenner. Det er mange årsaker til fordøyelsesbesvær og mange over-the-counter medisiner for det, men noen mennesker forhindrer det med en diett for fordøyelsesbesvær. Den vanligste typen fordøyelsesdiet omfatter flere typer meieriprodukter, for eksempel yoghurt og melk.

Det er mange årsaker til fordøyelsesbesvær, inkludert dårlig kosthold, stress og angst. En av de vanligste årsakene til denne smerten er at lidelsen har magesyreirritasjon i magen eller spiserøret. Magesyrene som vanligvis fungerer for å fordøye mat, forårsaker problemene. Folk som har dette problemet, har ofte magesår eller en tilstand som kalles gastritt. Kostholdet for fordøyelsesbesvær, høyt i meieri, arbeider for å belegge mageforingen for å hindre at det produserer usunne nivåer av magesyre.

Den beste dietten til fordøyelsesbesvær er en som forhindrer at de skadelige magesvampene blir produsert i utgangspunktet. Den inneholder melkemelk, rømme, ost, cottage cheese og yoghurt. Noen mennesker legger til naturlig honning i melkemelk og drikker den før du spiser et måltid. En ayurvedisk diett fremmer forbruker kumminfrø, ingefær og hvitløk for å forhindre dårlig fordøyelse.

Noen matvarer utløser faktisk halsbrann, så det beste kostholdet for fordøyelsesbesvær eliminerer dem fra vanlig forbruk. Disse matvarer inkluderer stekt mat, peppermynte, sjokolade, alkohol, syltetøy og fete kjøtt som bacon. Matvarer med høy surhet, som sitrusfrukter og juice, løk og tomatprodukter, inkludert ketchup, bør unngås. Andre ting som ikke er inkludert i diett for fordøyelsesbesvær, er drikkevarer med høy surhet, koffein og karbonering, inkludert kaffe, brus og te.

Mange mennesker vil dra nytte av en diett for fordøyelsesbesvær ved å gjøre små livsstilsendringer også. Dette kan omfatte å spise seks små måltider per dag, i stedet for to eller tre store måltider hver dag. Unngå å spise store måltider på sen kveld og vente to eller tre timer etter å ha spist før de ligger ned, kan også forhindre dårlig fordøyelse. Noen skaper halsbrannskrifter og registrerer alt de spiser, samt tid på dagen og mengder, for å lære hva som utløser deres fordøyelsesbesvær. For eksempel kan en person ikke være i stand til å spise varme paprika uten å oppleve halsbrann, men krydret mat kan ikke irritere en persons mage i det hele tatt.