Hva er den beste gikt dietten?

Den beste gikt dietten vil favorisere grønnsaker og frukt over overdreven protein, siden protein kan oppmuntre urinsyre, en utfelling av gikt. Drikkevæsker som øker kroppens pH-nivå er også et viktig forebyggende kosthold. Ernæring forankret med matvarer som har et rykte for å avverge gikt, for eksempel kirsebær, fullfører en effektiv gikt diettstrategi.

For mye protein, enten fra belgfrukter, rødt kjøtt, svinekjøtt eller kylling, kan utløse gikt. Proteiner inneholder forbindelser kjent som puriner, som kroppen bryter ned for å danne urinsyre. Når urinsyre hardner i krystaller som blokkerer områder i leddene, kan massiv smerte og hevelse resultere i giktfølsomme eaters. Mens noe protein vil inneholde noen puriner, egg og meieriprodukter laget av skummet melk har lave mengder og kan være de viktigste proteinkildene for mange mennesker som streber etter å holde seg til et forebyggende gikt diett.

Å holde kroppens pH-system høyt er en lite kjent strategi for å unngå gikt. Sodas og noen juice har lave pH-nivåer, noe som gjør at urinsyrekrystaller kan dannes lettere. Alkaliske drikker som øker kroppens pH-system, kan forhindre urinsyre fra krystallisering. Vann med spritz sitronsaft eller eple cider eddik er en alkalisk drikke som ofte anbefales av ernæringseksperter til giktlidere.

Grønn te og gulrotjuice er ekstra drikker som kan holde kroppen alkalisk. Den vanligste anbefalingen er svart kirsebær juice, som har en tilstrekkelig høy pH-verdi. Vanlig kirsebærsaft er vanligvis ikke alkalisk nok til å være nyttig, ifølge enkelte pH-studier.

Visse mat valg er kjent for å oppløse urinsyre krystaller og holde gikt i sjakk. Høykaliummatvarer er en slik gruppe. Bananer, aprikoser, kiwi og cantaloupes er alle høye i kalium og kan være en nyttig del av gikt diett. Noen diettister anbefaler å få mellom 3.000 og 4.000 mg kalium om dagen for å avskrekke angrep av gikt, mange giktkjøttne velger å ta kaliumtilskudd. Vitamin C kosttilskudd har også vært nyttig for noen mennesker som ønsker å unngå gikt.

Andre diett tips for å unngå gikt, som kan forårsake konstant smerte i en uke eller flere måneder, inkluderer å begrense alkoholholdige drikker, spise fersk frukt som kirsebær, og ta korallkalsium pulver som et supplement. Drikke rikelig med vann anbefales ofte for gikt diett. Ikke bare gjør vannet hjelp for å øke kroppens alkalitet, men det holder kroppen også hydrert, slik at den kan skylle ut urinsyrekrystaller og andre toksiner.