Hva er den beste måten å avlaste brystsmerter i svangerskapet på?

Mange kvinner opplever brystsmerter i svangerskapet, og selv om det regnes som normalt, kan det være plagsomt. Heldigvis er det mulig å redusere bryst ømhet uten å se en lege eller bruke mye penger. For eksempel kan kalde og varme kompresser både lindre smerte, men acetaminophen kan også hjelpe. Å trene regelmessig kan redusere ubehag, spesielt når en god sportsbH er slitt. Til slutt, å holde kroppen fri for overflødig væske, er det en god ide å holde ømme bryster i sjakk, og dette kan oppnås ved å drikke mye vann mens du reduserer salt.

De fleste tenker på varme komprimerer når de vurderer smertelindringsmetoder, da varme ofte brukes til å bli kvitt kramper, muskelsmerter og brystsmerter. Kvinner som er interessert i å bruke varme for å lindre brystsmerter mens de er gravid, kan bruke en varmepute til brystet, eller ta et varmt bad. Det skal imidlertid bemerkes at spesielt varme eller lange bad bør unngås på grunn av farene ved overoppheting mens det er gravid. Alternativt vil noen kvinner foretrekke kaldpressing når det gjelder lindring av smerte, i så fall kan de bruke en pose som inneholder isterninger, frosne grønnsaker eller en kald gelpakke. Uansett bør den bli dekket med et håndkle og deretter plassert på brystene i noen minutter om gangen, og fjerner det når området er nummen.

Oppblåsthet kan føre til ømhet i brystet under svangerskapet, og det er derfor å rive kroppen av overflødig væske kan løse problemet. Selv om det virker counterintuitive, sørg for å drikke nok vann, slik at kroppen kan spyle det mer effektivt. Dette skyldes at kroppen har en tendens til å holde fast på væsker når det ikke blir nok, mens tilstrekkelig vanninntak kan forsikre seg om at det ikke vil gå tom for væske. Å redusere saltinntaket er en annen metode som kan redusere oppblåsthet, slik at kvinner kan kvitte seg med brystsmerter i svangerskapet.

Mens noen pasienter antar at de ikke bør trene under graviditet, anbefales det faktisk ofte at de trener regelmessig. Ikke bare kan dette holde kroppen sunn generelt, men det kan også redusere brystsmerter i svangerskapet. Selvfølgelig bør treningen være mindre anstrengende enn den typiske rutinen, og en støttende sportsbh skal brukes. Faktisk kan du bære en brystsmerte generelt i svangerskapet. Hvis brystene fremdeles føler seg øm, til tross for en god bh, kan en smertestillende som er trygg for gravide, som acetaminophen, tas.