Hva er den beste måten å behandle solbrenthet på?

Solbrenthet er tilstand som oppstår i huden som har vært overeksponert til solens ultrafiolette (UV) stråler. For mye tid i solen uten beskyttelse kan føre til økt følsomhet, rødhet, smerte og til og med blærer.

Det beste rådet er å unngå det i utgangspunktet når det er mulig. Mange mennesker klarer ikke å innse at solbrenthet kan oppstå selv når temperaturen er mild, og til og med på dager som ikke er spesielt solfylte. Overeksponering kan forårsake problemer senere i livet, fra rynker til alvorlige hudforhold. Ved å bruke solkrem hver gang du går utendørs, kan du beskytte huden mot skadelige UV-stråler.

Hvis du kommer til å bli solbrent, er det ulike rettsmidler du kan bruke til å berolige smerten og hjelpe helbrede huden din. Aloe Vera kommer sterkt anbefalt, men vær sikker på at du kjøper et produkt som viser aloe som en av de beste ingrediensene. Sjekk alltid utløpsdatoen, siden aloe er utsatt for å miste dets kurative egenskaper etter tid. Faktisk tar den aller beste bruken av aloe det rett fra Aloe Vera-anlegget. Bryt åpne et blad og fjern gelen inne i. Påfør det for å lindre brenningen, og for å fukte og beskytte huden.

Sørg også for å drikke rikelig med vann, da farene ved dehydrering multipliserer med solbrenthet. Det er ikke lurt å drikke alkoholholdige drikkevarer, fordi de kan øke risikoen for å bli dehydrert. Du kan ikke føle deg som å spise, men du bør prøve å spise litt noe for å holde styrken på deg. Solbrenthet kan være som en hvilken som helst sykdom eller skade, avhengig av dens alvor, og kroppen din trenger næring til å helbrede seg selv.

Å ta et kjølig bad vil også bidra til å gjøre deg mer komfortabel. Det kjølige vannet vil bidra til å senke kroppstemperaturen og redusere varmen i huden. Soak i vannet og skyll forsiktig, men bruk ikke såpe på brente områder. Såper kan fjerne naturlige oljer som kroppen din trenger å helbrede. Etter bading, kle deg i løse, komfortable klær og hold deg ut av solen til brenningen begynner å helbrede. Sørg for å få rikelig med hvile.

Hvis brenningen begynner å peeling, kan det også begynne å klø. Prøv å ikke klø, noe som kan forårsake ytterligere skade. Påfør calamine lotion for å lindre kløe og bruk rikelig med fuktighetskrem for å bidra til å hydrere huden.

Prøv aldri å åpne blister, da dette kan føre til alvorlig infeksjon og arrdannelse. Faktisk, hvis du lider av blærer eller hevelse sammen med alvorlig smerte, feber, svimmelhet eller kvalme, må du konsultere din helsepersonell. Solbrenthet kan være svært alvorlig og kan resultere i første grad brannsår, som krever profesjonell behandling.