Hva er den beste måten å bli kvitt slem i halsen?

Den beste måten å bli kvitt slem i halsen, drikker nok væsker til å tynne det ut. Phlegm kan være forårsaket av post nasal drypp, sinus infeksjon, eller en kald. Når slimproduksjon er forårsaket av en bakteriell infeksjon, er antibiotika noen ganger berettiget. Når infeksjonen og resulterende slim har blitt lindret, vil slimmen generelt gå bort.

Flegm i halsen har en tendens til å være tykk og kan forårsake konstant halsrensing og noen ganger hoste. Å drikke rikelig med vann tynner ut mucuset, noe som gjør det lettere å hoste opp og utvise. På samme måte kan medisiner som kalles expectorants også bidra til å redusere slim fordi de også har mulighet til å tynne ut sekreter og gjøre dem lettere å kvitte seg med. Drikkemelk kan fremme slimproduksjon i halsen, og personer som er utsatt for tilstanden kan vurdere å redusere forbruket.

Sinus forhold kan forårsake post nasal drypp og slim i halsen også. Antihistaminmedisiner tørker opp sekreter, ikke bare i nesen, men også i halsen. Slem i halsen reduseres ofte etter å ha tatt antihistaminer, men disse stoffene kan forårsake døsighet og tørr munn. I tillegg kan antihistaminer forårsake urinretensjon og neseblod. Noen oppdager at i stedet for å føle seg døsig etter å ha tatt antihistaminer, føler de seg engstelige og opplever et raskt hjerterytme.

Drikke te og sitron kan redusere slem i halsen, og bidra til å lette sår hals også. Honning lagt til te kan bidra til å berolige betent halsvev ved å belaste halsen, men kan forverre følelsen av slem. Folk som opplever syre refluks ofte føler at de har overflødig slem eller slim i halsen også. Å ta en syrereduserende medisin kan redusere syreproduksjonen og lindre denne følelsen i halsen.

Noen ganger kan sove med fordamper i soverommet forbedre bihuleforholdene og legge nesedråpe, og dermed eliminere slimdannelse. Med mindre fordamperen rengjøres grundig i mellom bruk, kan bakterier bygge opp og forurense luften med infeksjon som forårsaker dråper. Dette kan føre til en sinus eller bakteriell infeksjon, noe som kan fremme slimdannelse i halsen og føre til vedvarende hosting. Svelg i halsen kan sjelden bli så tykk at det hindrer å puste. I disse tilfellene må en medisinsk faglig informeres for å fastslå årsaken, og gjennomføre en behandlingsplan for å redusere symptomene.