Hva er forbindelsen mellom ibuprofen og blødning?

Selv om enkelte studier mellom ibuprofen og blødning er blitt analysert, antas denne antiinflammatoriske fortsatt å være en av de sikreste formene av en over-the-counter smertestillende medisinering på markedet. Når raske individer tar ibuprofen i store mengder over noen dager, er det økt risiko for gastrointestinal blødning. Dette kalles også intern blødning, og avhengig av dosestørrelse kan dette føre til et alvorlig tilfelle av blodtap som fører til anemi, magesår eller blødning. Selv om ibuprofen er knyttet til blødning når medisinen tas i store mengder, er de fleste leger enige om at det er trygt i moderate mengder hos de fleste individer.

Det har blitt vist at antiinflammatoriske medisiner, inkludert over-the-counter medisiner som ibuprofen, kan øke den interne blødningsrisikoen hos friske personer. Studier har vist forholdet mellom ibuprofen og blødning, hovedsakelig på grunn av høyt forbruk hos personer som lider av moderat og kronisk smerte. Selv om det ikke er helt kjent hvorfor, kan ibuprofen føre til blodtap hos noen mennesker, når de tas over, noe som kan føre til farlige bivirkninger hvis de ikke behandles. Dette er hovedgrunnen til at de fleste leger er forsiktige mot å gå imot instruksjonene på pakken med antiinflammatorisk medisinering.

Fra studier som kobler ibuprofen og blødningsrisiko, har forskere funnet ut at overdreven ibuprofenforbruk kan føre til for mye blodtap, noe som forårsaker anemi. Andre risikofaktorer som stammer fra forbindelsen mellom ibuprofen og blødning inkluderer magesår og jevn blødning i alvorlige tilfeller. Selv om internblødning kan oppstå ved kronisk bruk av ibuprofen hos ellers friske mennesker, bør eldre voksne spesielt være opptatt av denne risikoen. Barn og eldre voksne synes å være mer utsatt i noen studier som forbinder ibuprofen og blødningsrisiko, to grupper som trenger tilstrekkelige jernforretninger for riktig helse og cellefornyelse.

Når det tas i passende mengder, kan ibuprofen vise seg å være et trygt, ikke-diskant medisin for å bekjempe betennelse og smerte hos et bredt utvalg av individer. De fleste leger er enige om at dets brukervennlighet oppveier risikoen for enkeltpersoner som bekjemper smerter forbundet med migrene, skader eller operasjoner. Det foreslås at doseringsstørrelsen på eventuelle over-the-counter medisiner reguleres av en lege for barn og eldre voksne, hovedsakelig for å redusere forekomsten av utilsiktet overdosering. Noen leger foreslår at de med gastrointestinale sykdommer tar lavere mengder ibuprofen, hovedsakelig for å redusere risikoen for intern blødning.