Hva er forstadig pubertet?

Prekelig pubertet er en tilstand preget av en uvanlig tidlig begynnelse av puberteten. Som en generell regel er ufødt pubertet definert som en utbrudd av pubertet før alder åtte i jenter, og før 10 år i gutter. Det er en rekke fysiske og sosiale problemer forbundet med denne tilstanden, og som et resultat prøver leger generelt å stoppe eller reversere prosessen, med det formål å la pasienten starte puberteten i en mer naturlig alder.

Det er en rekke årsaker til forgjengelig pubertet, som er kjent som pubertas praecox blant latin-minded. Det er ofte ikke en åpenbar årsak, og puberteten skjer bare. I andre tilfeller fører hjerneskade eller funksjonsfeil i hjernen hypotalamus til å sende ut en melding til kroppen, fortelle det å starte puberteten. Denne tilstanden kan også skyldes visse syndromer, svulster og arvelighet. Jenter er mer sannsynlig å oppleve tidlig pubertet enn gutter, og afroamerikanere er spesielt utsatt.

Tegnene på forstadig pubertet er ganske åpenbare, da barnet vil begynne å utvikle fysiske egenskaper hos voksne som kjønnshår, brystvev og så videre. Barnet kan også begynne å oppleve den følelsesmessige forstyrrelsen som er forbundet med puberteten, da han eller hun oversvømmes med hormoner.

Når denne tilstanden er mistenkt, kreves rask legehjelp. Etter å ha diagnostisert tilstanden med en fysisk eksamen og noen ganger blodprøver for å evaluere hormonnivåer, vil en lege vanligvis prøve å avdekke årsaken til tilstanden. Behandling for tidlig pubertet innebærer administrering av legemidler for å stoppe prosessen, sammen med behandling av den underliggende årsaken. Behandling av årsaken er spesielt viktig i tilfeller forårsaket av svulster og ulike syndromer.

Hvis ubehandlet, kan ufødt pubertet føre til flere problemer. For det første kan barnet kvele blant hans eller hennes jevnaldrende, da han eller hun vil se markert annerledes ut. Atferdsproblemer er ofte forbundet med denne tilstanden, siden små barn ikke er forberedt på å håndtere pubertetenes effekter eller taunting av sine jevnaldrende, som ofte ikke har mye sympati for folk som ser annerledes ut. Tidlig pubertet kan også føre til at en person vokser opp til å være svært kort, ettersom kroppen slutter å vokse i slutten av puberteten. Når puberteten begynner for tidlig, har barnet mindre tid til å vokse.