Hva er hvile smerte?

Rostesmerter er en konsekvent forbrenning, tåre, skarp smerte eller skytesmerte i underbenet, tær eller føtter forårsaket av iskemi – redusert blodstrøm – i underbenet. Smerten starter eller blir verre av varme, når du ligger ned eller når du hviler på en stol. Sitte opp, dangling føttene eller stående kan noen ganger lindre symptomene.

Restenes smerte kan være et symptom på arteriell sykdom i den nedre delen. Dette skjer når den indre foringen av blodcellene blir skadet. De skadede blodcellene fører til at kolesterol og andre lipider bygger opp i arterievegget, noe som gjør fôret grovt og tykkere enn sunn arteriell veggfôr bør være. Herding av arteriene på denne måten anses medisinsk atherosklerose og resulterer i redusert blodgass, eller iskemi.

Som arteriene fortsetter å tykke, kan personen begynne å oppleve kramper og / eller smerter i hofter og ben når de går. Når disse symptomene oppstår, kalles det claudication. Smerten oppstår når du går, fordi øvelsen fører til at blodstrømmen øker. Arteriene er delvis eller fullt blokkert, slik at blodstrømmen ikke kan øke og i stedet forårsaker ubehag.

Restenes smerte er neste stadium etter claudikasjon, når arteriene har blitt skadet i den grad at ikke nok blod er i stand til å nå føttene. Personer som lider av hvilesmerter, må sørge for å kontrollere føttene ofte og grundig for tegn på gangrene. Alt kroppsvev er avhengig av blodstrøm for oksygen og andre næringsstoffer for å holde det levende. Hvis en persons føtter går lenge nok uten tilstrekkelig ernæring, vil vevet dø, noe som resulterer i gangrene og muligens krever amputasjon.

Resten er mest vanlig blant eldre, og røyking er en høy risikofaktor. Høyt blodtrykk, høyt kolesterol og høyt triglyseridnivåer kan også bidra til å forårsake dette symptomet. Fedme, en stillesittende livsstil, diabetes og en familiehistorie av hjertesykdom, kan også være faktorer som fører til rensesmerter.

Tegn på at en person kan ha redusert blodgennemstrømning til underekstremiteter er tykkede tånegler, mindre kalvemuskler eller et sår på føttene eller bena som er sakte å helbrede eller ikke helbrede i det hele tatt. Misfarging når dangling på beina eller mindre hårvekst på beina og føttene kan også være et advarselsskilt. Andre symptomer inkluderer svak eller fraværende puls, følelsesløshet, prikken eller en kald følelse i bena eller føttene.

Kirurgi kan være nødvendig for å lindre alvorlige symptomer. Progresjonen av de underliggende årsakene til hvilesmerter kan reduseres eller stoppes ved enkle livsstilsendringer. Å slutte å røyke, redusere blodtrykk, et sunt kosthold og mosjon, kan være nok til å redusere symptomene. Hvis en person lider av diabetes og hvilesmerter, må det tas ekstra forsiktighet med hensyn til diett, medisinering eller annen behandlingsplan på plass.