Hva er kehrs tegn?

Kehrs tegn er generelt karakterisert som en skarp, plutselig smertefilt ved punktet på begge skulderene. Det kan føles å stå opp, men pasienter finner vanligvis at smerten intensiverer når de legger seg og løfter føttene. Dette skjer fordi kilden til Kehrs tegnssmerte ofte oppstår et sted i magen. Smerten beveger seg gjennom nervesystemet i stedet for å sentrere seg rundt det irriterte området. Alle som opplever Kehrs skilt, skal straks til sykehuset. Denne typen smerte er vanligvis assosiert med rupturert milt, sviktet ektopisk graviditet, eller alvorlig irritasjon av et av de nedre organene.

Den tyske legen Hans Kehr er ofte kreditert for å oppdage Kehrs skilt, og gir denne tilstanden sitt navn. Kehr var en galleblære kirurg fra Thuringia, Tyskland som praktiserte medisin fra slutten av slutten av 1800-tallet og inn i tidlig på det 20. århundre. Selv om denne telltale stikkende smerten er oppkalt etter Kehr, spekulerer historikere at legen bare mistenkte forbindelsen mellom skulderssmerter og magesmerter. Det virker som om han aldri faktisk viste sin hypotese, selv om det viste seg å være nøyaktig.

Det kan virke rart at uro i den nedre delen av kroppen kunne vise seg som smerte i skulderen, men til og med en overflateforståelse av nervesystemet kan forklare dette. Den phrenic nerve er festet til flere ryggvirvler som ligger både over og under midjen. Den kobler også til flere store nervesystemer som er festet til organene i underkroppen og til nerver i muskler i skuldrene. Å vite dette, er det fornuftig at noen forstyrrelser rundt phrenic nerve kan resultere i Kehrs tegn smerte.

De med denne stakkende smerten må beskrive nøyaktig hva de føler for en lege, selv om det ikke ser ut til å være relatert til smerten i skulderen. Personer som lider av en ruptur milt eller galleblære kan også føle en brennende følelse i magen. Denne følelsen er vanligvis på samme side av kroppen som den smertefulle skulderen.

Kvinner bør merke seg når deres siste menstruasjonstid var, og om de prøver å bli gravid eller ikke, da Kehrs tegn kan være tegn på ektopisk graviditet. Dette skjer når et embryo begynner å vokse i egglederen i stedet for i livmoren. Det er ikke nok plass til at embryoet vokser i egglederen, noe som ofte forårsaker at det brister. Dette slutter alltid i et abort, men kan også være ekstremt farlig for kvinnen. Jo før hun ser en lege, jo bedre sjanse hun har for å beholde sin fruktbarhet og sitt liv.