Hva er l-glutamin?

L-glutamin er en aminosyre som finnes i menneskekroppen. Aminosyrer brukes til å bygge proteiner som kroppen trenger for å overleve, god helse og riktig funksjon. Faktisk er denne aminosyren tilstede i høyere mengder enn noen annen aminosyre i menneskekroppen. Det er viktig for muskelmetabolisme og for celler i mage-tarmkanalen, bukspyttkjertelen og immunsystemet.

Kroppens muskler spiller verten for mye av kroppens L-glutamin. Denne aminosyren er avgjørende for kroppsbygging, da det bidrar til å opprettholde god muskelhelse og bistå med å bygge muskler. Når kroppen trenger å øke immunforsvaret, tar det imidlertid L-glutaminet som det trenger fra musklene.

Mange tar L-glutamin som supplement. Det kan brukes til å forbedre eller støtte en persons immunsystem, for eksempel. Når det brukes til dette formålet, kan det forbedre kroppens produksjon av hvite blodlegemer, noe som er kritisk for å bekjempe infeksjoner og andre ting som forårsaker sykdom og sykdom, inkludert visse mikroorganismer.

Interessant, en persons butikker av denne aminosyren kan være utarmet når han er syk eller under mye stress. Dette er imidlertid en tid da det også er mest nødvendig for å opprettholde immunsystemet og mage-tarmkanalen. I tider med stress, inkludert det som skyldes sykdom, kan kroppen bryte ned L-glutamin som vanligvis brukes til opprettholdelse av muskel.

Noen bruker også L-glutamintilskudd for å forbedre deres tenkningsprosesser og minne. Dette skyldes at aminosyren spiller en viktig rolle i etableringen av nevrotransmitteren. Neurotransmittere er kjemikalier som bidrar til å sende signaler gjennom kropp og hjerne. Denne aminosyren hjelper også med å opprettholde blodsukkeret i nivåer som er nødvendige for sunne, normale hjerneprosesser. Supplere med denne aminosyren er selv sagt å bidra til å forbedre en persons evne til å løse problemer som krever mye tanke.

Normalt anses L-glutamin som en ikke-essensiell aminosyre. Dette betyr imidlertid ikke at det er ubetydelig for kroppen, men. I stedet betyr det at kroppen kan produsere den på egen hånd, og utlede den fra glutaminsyre. Når kroppens butikker er utarmet, for eksempel i tider med fysisk eller psykisk stress, kan kroppens behov for det overstige produksjonen. Under slike tider kan en person øke sine butikker ved å forbruke bønner, nøtter, fisk og røde kjøtt eller ved å ta et tillegg.

L-glutamintilskudd tolereres vanligvis godt i minimal dosering. Når folk bruker høye doser, kan bivirkninger oppstå. Blant de mulige bivirkningene er mageforstyrrelser, depresjon og kroppssmerter.