Hva er liposomalt vitamin c?

Liposomal vitamin C er vitamin C som er innkapslet av syntetiske vesikler kjent som liposomer. Fusing vitamin C med liposomer letter kroppens absorpsjon av supplementet og gjør at en høyere konsentrasjon av den kan distribueres til celler og blodbanen enn tradisjonelle C-vitaminpiller eller -dråper gjør. Vitamin C er et essensielt vitamin som forsterker immunforsvaret og øker kroppens metabolisme. Liposomer hjelper til med frigjøring av medisinske og terapeutiske legemidler inn i kroppen ved å hemme fordøyelsen av slike medisiner. I stedet for at deler av legemidlet utkastes fra kroppen som avfall, når en større andel kroppsdelene som medisinen er utformet for å behandle.

Bruk av liposomal C-vitamin i motsetning til tradisjonelle vitamin C har flere fordeler. Den liposomale belegningen gjør at C-vitamin kan oppløses i magen i stedet for å komme inn i fordøyelseskanalen. Etter at det er i blodet, fortsetter det spesielle liposomlaget å virke ved å trenge inn i celleveggen og levere vitamin C direkte til cellen. Som et resultat blir mer vitamin C absorbert i kroppen enn gjennom tradisjonelle administrasjonsmåter.

Konvensjonelle piller og væskedråper gir ca 19 prosent av en 1000 milligram betjening av vitamin C for å komme inn i blodet. Liposomal C-vitamin tillater 93 prosent av en 1000 milligram dose av C-vitamin for å komme inn i blodet. Jo mer vitamin C infiseres inn i kroppen, jo mer næring er det å tegne fra.

Av alle vitamin C-produktene som er tilgjengelige på markedet, gir liposomal vitamin C et av de bedre middelene for å øke C-vitamininntaket. Den økte forekomsten av vitamin C vil tillate kroppen å produsere mer dopamin og epinefrin. Disse kjemikaliene, skapt av kroppen, hjelper til med å redusere stress og tretthet. En annen fordel ved liposomal vitamin C er stimuleringen av hvite blodlegemer. Følgelig vil kroppen være bedre egnet til å avværge infeksjoner og sykdommer fordi hvite blodlegemer er den delen av immunsystemet som reagerer på skadelige virus og bakterier.

Til tross for flere egenskaper som forbedrer kroppsfunksjon og generell helse, er det noen advarsler om liposomal vitamin C som bør ivaretas. Vitamin C er ikke ment å bli lagret i kroppen. Den behandles vanligvis ut av systemet om fire eller fem timer. Derfor, hvis 2.000 milligram eller mer forbrukes, vil kroppen ikke kunne spyle vitamin C ut så raskt, og alvorlig diaré kan resultere.