Hva er maksillary hypoplasia? (Med bilde)

Maxillary hypoplasia er en underutvikling av beinene i overkjeven. Denne tilstanden kan gi midten av ansiktet et nedsunket utseende, og gjør at underkjeven ser ut som det utstikker selv om det er anatomisk normalt. Korrigerende kirurgi er tilgjengelig for å reposisjonere overkjeven for å imøtekomme de estetiske og medisinske problemene forbundet med maksillary hypoplasia. Det kan utføres tidlig i barndommen for å gi kjeven god tid til å gjenopprette og utvikle seg som barn modnes.

Noen mennesker har denne tilstanden på grunn av en genetisk lidelse eller utviklingsanomali, for eksempel kan det knyttes til kløvleppe og gane. Andre kan utvikle oppnådd maksillær hypoplasi, vanligvis som følge av dårlig planlagte tannekstraksjoner. Hvis tennene fjernes fra overkjeven, kan det mislykkes å utvikle seg, og kan bli sunket over tid. En full evaluering kan avgjøre årsaken, noe som kan hjelpe en lege med å identifisere andre medisinske problemer som kan trenge oppmerksomhet.

En bekymring med denne tilstanden er estetisk. Det sunke utseendet på kjeven kan trekke uønsket oppmerksomhet og kan få en pasient til å føle seg ubehagelig. I tillegg kan det gjøre det vanskelig å spise, og kan forårsake problemer i fremtiden for pasienten. Av begge grunnene kan det anbefales at kirurgi forstyrrer sykdommen. Dette må utføres i samråd med en ortodontist som kan jobbe med å reposisjonere tennene i munnen.

Kirurgiske teknikker for å behandle maksillær hypoplasi kan variere, avhengig av sakens spesifikasjoner. Medisinsk bildebehandling kan hjelpe kirurgens plan ved å illustrere de spesifikke områdene av underutvikling og gi informasjon om anatomien til pasientens overkjeve. Ved hjelp av disse dataene kan kirurgen lage en plan for å plassere kjeften, legge til støtte for å hjelpe det å helbrede, og jobbe med en ortodontist for å bevege og rette tennene om nødvendig. Andre problemer som en spalt leppe kan også tas opp, hvis de ikke allerede er behandlet.

Gjenoppretting fra kirurgi til behandling av maksillær hypoplasi kan være svært lang, avhengig av omfanget av operasjonen. Pasienter må kanskje spise myke matvarer i flere dager eller uker mens kjeverna gjenopprettes, og vil vanligvis trenge regelmessige kontroller for å overvåke kirurgisk område for tegn på infeksjon, beinforskyvning og andre problemer. Kirurger bruker nøye planlegging for å minimere arrdannelse, slik at tegn på kirurgi vil være minimal synlig, men en revisjonskirurgi kan være nødvendig i noen tilfeller.