Hva er melatonin spray?

Melatonin spray er en væskespray som inneholder den kjemiske melatonin, som er et naturlig forekommende hormon som brukes av menneskekroppen for å utløse og regulere søvn. Melatonin søvn kosttilskudd kommer i pille form og ikke-sprayende væsker, men melatonin spray anses av noen brukere å være raskere å handle, med generelt positive testimonials fra brukere som lider av søvnløshet eller søvnforstyrrelser. Den brukes også av folk som bare ønsker å sove raskere, eller som vil indusere søvn til andre formål, for eksempel å reise.

Sprøytestoffet av melatonin er svært lik væskeformen og kan inneholde et hvilket som helst antall ingredienser, inkludert vitaminer og andre kjemikalier markedsført som enten sunn eller søvnfremkallende. Produksjon av pinealkirtlen, melatonin er angivelig produsert når det blir mørkt, og hjelper oss å sovne. På grunn av vår avhengighet av moderne lys betyr dette at vår vanlige evne til å sovne ofte kan bli forstyrret. Voksne produserer også mindre melatonin enn yngre mennesker. I følge disse teoriene kan man ved å ta melatonin gjenopprette en viktig kjemikalie som bidrar til å sove. Uavhengig av vitenskapens gyldighet, rapporterer mange brukere at melatonin er effektivt som søvnhjelp og vanligvis uten bivirkninger.

I motsetning til mange søvnhjelp, rapporteres bivirkningene av melatonin-spray for å være minimal hos voksne. Det er imidlertid ikke nødvendigvis ansett som trygt for barn, og det har heller ikke blitt vurdert av de fleste internasjonale helseorganisasjoner eller USAs FDA (Food and Drug Administration). De som har symptomer på psykisk lidelse, allergier, eller autoimmune sykdommer eller kreftformer, blir advart om å unngå det, slik som gravide kvinner og kvinner som ønsker å bli gravide. Det har ikke vært noen studier på stoffet som ble funnet å være avgjørende.

Siden det ikke foreligger legitime vitenskapelige data som støtter eller avviser sikkerheten eller fordelene ved melatoninbruk, anbefales det at pasientene konsulterer en lege før du bruker den, spesielt i tilfeller der pasienten har et problem eller et helseproblem. Enkelte matvarer som inneholder stoffet har blitt utestengt i USA. Videre er det ingen produksjonsstandarder for produksjon av melatonintilskudd, derfor er det ingen garanti for renhet. Forskere har funnet noen prøver å være uren og andre å inneholde giftstoffer.

I tillegg til søvn fordelene med melatonin spray, er det kjent for å være sunn basert på sin status som en antioksidant. Konseptet med helsefremmende “antioksidanter” har blitt aggressivt markedsført rundt om i verden, men den faktiske salubrious effekten av antioksidanter har ennå ikke blitt bevist av vitenskapen, og noen undersøkelser har vist like skadelige effekter som for eksempel nedsatt muskelfunksjon. Melatonin er også sagt å hjelpe til med fordøyelsen, hovedsakelig fordi den har blitt oppdaget i menneskets fordøyelseskanal.

Det meste av informasjonen som finnes online angående melatonin og melatonin spray er produsert av de ulike selskapene som selger produktene, og når man søker å lære mer om melatonin, er det nyttig å lete etter upartisk vitenskapskilder. Mens melatonin forespråkes av mange, bør de som har bekymringer med hensyn til effektivitet og sikkerhet, være forsiktig med hvilke kilder du stoler på.