Hva er muskelavfall?

Muskelavfall, også kjent som muskelatrofi, er når en muskel blir tynn og svak. Når en person ikke bruker musklene hans, slipper muskelvevet bort og må bygges opp igjen hvis de skal brukes. Disse tynne musklene kan løsne eller løsrive seg fra motorens nerve hvis sløsingen skyldes traumer eller sykdommer. Som et resultat kan en person oppleve tap av styrke, nedsatt bevegelse og, hvis muskelen er blitt fullstendig løsrevet, lammelse. Denne tilstanden kan oppstå av mange grunner, inkludert alder, sykdom, underernæring, sykdom, visse langsiktige terapier og brannskader.

En person som blir bedridden, trener ikke, eller tilbringer mesteparten av sin tid sitter, vil mest sannsynlig oppleve muskelavfall. Ubrukte muskler i sengeteppe kan utvise omfattende sløsing. Musklene er ikke borte og kan gjenopprettes slik de pleide å være hvis personen begynner å bruke dem igjen. De som må være i sengen, kan ha nytte av fysioterapi for å holde eller forbedre muskeltonen.

Sykdommer forårsaker også muskelavfall. Noen eksempler på sykdommer kjent for å forårsake muskelatrofi er polio, leddgikt, diabetes, muskeldystrofi, Guillain-Barre syndrom og Lou Gehrigs sykdom. Andre typer sykdommer som direkte påvirker musklene i en persons kropp kan også resultere i muskelatrofi.

Traumer i en persons muskler kan resultere i sløsing av musklene. Hvis de små fiberene som utgjør en persons motorsnerve, blir kuttet eller løs, kan det i stor grad påvirke tonen til en persons muskel. En person med en skade opplever ofte et tap av bevegelse. Skaden kan også føre til tap av følelse hvis nerver som overfører disse følelsene er skadet.

Behandlinger som kan brukes til muskelavfall, vil avhenge av årsaken til de tynne musklene. Trening og fysioterapi er oftest nyttig for de som har mistet muskeltonen, blir av manglende mosjon eller bevegelse. Sykdommer og skader kan kreve visse medisiner, sykehusinnleggelse, terapi, puststøtte, fôringsstøtte, kirurgi eller plasmaferese, en prosess hvor plasma fjernes fra kroppen, renses og returneres.

Muskelavfall kan forekomme med hvilken som helst muskel i kroppen og er vanligvis synlig for det blotte øye. Når det er forårsaket av alder eller mangel på bevegelse, blir mange vant til mangel på muskelton og kan leve ut sine liv uten problemer. Hvis det er forårsaket av sykdom eller skade, er det vanligvis nødvendig med legehjelp og passende behandling.