Hva er muskelkondisjonering?

Muskelkonditionering er et begrep som relaterer seg til en gruppe øvelser som utføres for å styrke musklene i kroppen og forbedre utholdenhet. Vektløfting ved hjelp av maskiner eller dumbbells er en av de vanligste formene for muskelkondisjonering. Det er imidlertid også en rekke øvelser for kondisjonering som ikke nødvendigvis krever bruk av vekter.

Kryss og lunger er to av de vanligste øvelsene som brukes til å forholde musklene i bena. Push-ups tilstand musklene i armene og overkroppen. Crunches and abdominal curls tilstand musklene i bukregionen. For å øke intensiteten til knep og lunges, kan disse øvelsene utføres mens du holder håndvekter av likevekt i hver hånd. Vektene bør holdes med armene forlenget rett ned fra skuldrene, slik at hendene er nær ytre sider av hver lår.

Det er flere måter å trene muskelkonditionering på. Det er noen hjemme-øvelsesmaskiner som fungerer som alt-i-ett-muskelkondisjoneringssystemer for hele kroppen. Konditionering kan også praktiseres ved å opprettholde en bestemt øvelsesrutine som inkluderer noen av øvelsene beskrevet ovenfor, samt arbeid med vekter som døde heiser og benkpresser.

Mange mennesker liker treningsrutiner som blander muskelkonditionering med kardiovaskulær trening. For en 30 minutters blandet treningsrutine kan for eksempel noen tilbringe halvparten av den tiden løfte vekter og den andre halvdelen av den tiden jogger på tredemølle eller ved hjelp av en trappklatrer. Det er en rekke øvelsesklasser som blander muskelkonditionering med kardiovaskulær trening. Body sculpting klasser, for eksempel, er en slags klasse som blander kondisjonering med kardio.

Utendørs trening stier som inkluderer treningsstasjoner er bra for denne typen blandet trening. Mange offentlige parker har disse typer stier eller løkker for å fremme offentlig kondisjon. Stasjonene, som inkluderer utendørs treningsutstyr som kan brukes til muskelkonditionering, er fordelt en viss avstand fra hverandre. Trenere kan jogge eller gå raskt fra stasjon til stasjon for deres kardio øvelser og deretter bruke hver stasjon for å forbedre muskelstyrken og utholdenhet.

Typisk utendørs treningsutstyr inkluderer skrå benker for sitteplasser og crunches, barer for hakenheiser og barer for push ups. Disse typer treningsløkker er en fin og billig måte å få en kombinasjon av kondisjonering og kardio så lenge været er rettferdig.