Hva er nikotinforgiftning?

Nikotin er et kjemikalium som finnes i tobakkblad, noen medisiner og produkter som hjelper folk med å slutte å røyke. Nikotinforgiftning er resultatet av å innta for mye nikotin i kroppen. Noen av symptomene på denne tilstanden er agitasjon, kramper og oppkast. Regelmessig bruk av tobakksprodukter eller produkter for å slutte å røyke vil trolig ikke føre til forgiftning, da det vanligvis tar større mengder av kjemikaliet for å forårsake forgiftning. Personer med nikotinforgiftning kan ofte behandles med hjelp fra et giftkontrollsentral, men i andre tilfeller kan et besøk til en lege eller et nødrom være i orden, da denne tilstanden kan være dødelig hvis den ikke behandles.

En person som har blitt forgiftet med nikotin, kan bli kvalme og kan kaste seg eller svette. Andre tidlige symptomer på nikotinforgiftning kan omfatte hodepine og magekramper. Hvis eksponeringen fortsetter, kan det oppstå mer alvorlige symptomer som oppkast og pusteproblemer. Til slutt, hvis akutt nikotinforgiftning utvikler seg, kan det føre til anfall, besvimelse, koma eller til og med død i noen tilfeller. Mesteparten av tiden kan en person gjenopprette uten varige effekter, men rask medisinsk hjelp er vanligvis en god ide.

Siden det kan ta mindre nikotin for å forgifte et barn enn en voksen, er barn mer sannsynlig å bli forgiftet hvis de ved et uhell inntar ting som inneholder nikotin. Mange tilfeller av forgiftning skyldes at barn spiser nikotingummi eller tygger på flekker. Barn kan også forgiftes hvis de kommer inn og spiser medisiner som har nikotin som ingrediens. Arbeidstakere som behandler tobakksplanter kan noen ganger forgiftes fra å være i kontakt med de våte bladene på anlegget også.

Medisinsk hjelp er vanligvis nødvendig for nikotinforgiftning. Hvis det er mistanke om forgiftning, kan det hende at du kontakter et giftkontrollsenter. I de fleste tilfeller anbefales det ikke å fremkalle brekninger uten først å konsultere en lege. Hvis personen absorberte nikotin gjennom huden, kan det hjelpe å vaske området i 15 minutter med såpe og vann.

Noen ganger må en person kanskje se en lege for å bekrefte at nikotinforgiftning forårsaker problemene. En lege kan bestille blod og urinprøver for å se om nikotin er tilstede i kroppen. Leger kan da administrere nødvendig behandling, for eksempel en magesekke, som er en prosedyre som renser ut magen. Aktivert trekull kan også brukes til behandling.