Hva er oksykodon?

Oksykodon er et opiat med noen syntetiske egenskaper som brukes til behandling av smerte. Som en av en gruppe medikamenter i den narkotiske smertestillende kategorien, brukes oxykodon til å behandle mild til alvorlig smerte, på samme måte som morfin. Dens bruk er høyt regulert på grunn av dets vanedannende egenskaper, og bør bare brukes av de som er under omsorg for en lege. Denne medisinen selges ofte under varemerket OxyContin ™.

Den vanligste bruken er for behandling etter operasjon når bruk av andre legemidler er ineffektiv. Vanligvis er imidlertid stoffet bare gitt til de som også brukte det før operasjonen for å kontrollere smerter. Oxykodon gir nesten 24-timers lindring før en annen dose er nødvendig, og blir derfor et passende alternativ for de pasientene som trenger smertelindring. Det er tilgjengelig som reseptbelagte medisiner på apotek og dermed kan tas hjem for bruk i behandling av smerte der.

Gitt hvor kraftig stoffet er, betraktes det som en av de beste smertestillende på markedet. Ofte, i pilleform, kan det også blandes med andre smertestillende midler, for eksempel acetaminophen eller aspirin. Sammen gjør stoffene en veldig god jobb med å lindre pasienter av deres smerte.

Oxykodon er imidlertid ikke uten problemer. Det har et stort potensial for misbruk på grunn av dets effektivitet, men også fordi det kan heve nivåer av dopamin i kroppen, som er knyttet til glede. På disse måtene er det som heroin. Faktisk kan de som er avhengige av heroin, henvende seg til oksykodon og andre alternative opiater når heroin ikke er tilgjengelig.

Det finnes en rekke måter at dette stoffet kan brukes i tillegg til det opprinnelige formål. Pillen kan knuses inn i en kraft og deretter snørret. Det kan tygges opp og svelges. Det kan også knuses i et pulver, blandes med vann og injiseres. Dette gjør det mulig for brukere å omgå mekanismen som styrer frigivelsen av legemidlet i kroppen over tid, noe som gir et stort skudd på en gang. Bruk av stoffet på noen av disse måtene er mot loven i mange jurisdiksjoner over hele verden, inkludert USA.

De som føler at de kan være avhengige av eller avhengig av stoffet, bør konsultere legen så snart som mulig. Avhengighet kan bli et alvorlig problem. Når avhengigheten er matet, blir det vanskeligere å bryte og de avhengige blir mer utsatt for overdosering, noe som kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert dødelig hjertestans.