Hva er orif?

Åpen reduksjon intern fiksering (ORIF) er en ortopedisk kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle alvorlige brudd. Høften er et bein som vanligvis krever en ORIF-prosedyre etter en brudd, selv om denne prosedyren kan utføres på andre ben i kroppen også. Det gjøres vanligvis i et sterilt driftsmiljø av en ortopedisk kirurg med et støtteteam som inkluderer en anestesiolog for å administrere pasienten sammen med sykepleiere i operasjonen for å bistå med verktøy, vedlikehold av et sterilt miljø og posisjonering av pasienten.

Det er to separate komponenter for denne prosedyren. Den første er “åpen reduksjon” -delen, som refererer til å bruke åpen kirurgi for å sette beinene. Åpen operasjon kan være nødvendig når en brudd er kompleks eller det er mange beinbiter. Kirurgen gjør et snitt i området av pause for å få tilgang til de involverte bein eller bein, og manipulerer dem på nytt, kontrollerer med en røntgenmaskin for å bekrefte at brukket har blitt fullstendig adressert.

Den interne fikseringen innebærer bruk av pinner, plater og skruer for å holde beinene på plass. Dette gjøres fordi beinene ikke kan helbrede med støping eller splinting alene. De interne fixatorene holder beinene sammen når de begynner å helbrede. Noen ganger er de ganske enkelt igjen på plass, og i andre tilfeller kan de bli fjernet når helbredelsen er fullført. Helbredelse overvåkes med hjelp av medisinsk bildebehandling for å bekrefte at beinene strikker, helbreder jevnt og heler korrekt.

Når en ORIF anbefales, må pasienten forberede seg på kirurgi. Dette innebærer å møte anestesiologen og kirurgen for å diskutere risikoer og bekymringer, ved å følge anvisninger som å avstå fra å spise eller drikke før prosedyren, og dukker opp på sykehuset på den fastsatte tiden. Pasienten vil bli fullbedøvet under prosedyren for komfort og vil bli tilbudt smertebehandling etter operasjonen mens hun eller han gjenoppretter.

Når bein er satt med ORIF, har pasienten mulighet til å delta i fysioterapi. Vanligvis oppfordres pasientene til å starte fysioterapi så fort det er trygt og praktisk å gjøre det, for å redusere risikoen for at musklene deres vil atrofi. Fysioterapi fremmer også helbredelse, fordi trening stimulerer blodstrømmen. Pasienter kan også oppleve at lett trening hjelper dem med å håndtere angst og depresjon, to symptomer som kan oppstå i kjølvannet av en stor skade og operasjon som ORIF.