Hva er pantoprazol magnesium?

Pantoprazol magnesium faller inn i en av flere typer medisiner som brukes til å behandle symptomene på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og andre forhold. Disse forholdene har en tendens til å forårsake overproduksjon av syre i magen, noe som igjen kan føre til overflødig magesyre for å overflyte inn i spiserøret. Symptomer på å inkludere en brennende følelse i bryst og hals, kvalme, spesielt etter å ha spist, en følelse av at noe legges i halsen, og vanskelig svelger. Denne medisinen er kun tilgjengelig på resept og kan ikke være tilgjengelig i alle land.

Et enzym i magesekken regulerer produksjonen av magesyre. I visse sykdommer, som GERD, overproducerer enzymet syrer, noe som kan føre til at det vaskes tilbake i spiserøret og halsen og forårsaker halsbrann og tilbakeløp. Denne medisinen er en protonpumpehemmer, noe som betyr at det blokkerer virkningen av det enzymet, og reduserer mengden av magesyre tilstede. Det finnes mange forskjellige typer protonpumpehemmere som både reseptbelagte og over-the-counter medisiner, med den største forskjellen er hvor lenge de er effektive mellom doser.

Andre forhold som behandles med pantoprazol magnesium, inkluderer flere forskjellige typer sår, som magesår eller de som er funnet i tarmene. Sår kan skyldes flere forskjellige faktorer, inkludert overdreven bruk av smertestillende midler eller visse andre medisiner, og bruk av alkohol eller tobakk. En av de vanligste årsakene til sår i tolvfingertarm, en del av tynntarmen, er en bakterie som kalles h. pylori. Hvis en bakteriell årsak er mistenkt, vil antibiotika vanligvis gis sammen med pantoprazol magnesium.

Som alle medisiner, kan medisinen forårsake ubehagelige bivirkninger hos enkelte mennesker. Disse bivirkningene er generelt milde og inkluderer abdominal ubehag, svimmelhet, tretthet, hodepine og oppblåsthet eller gass. I sjeldne tilfeller kan denne medisinen forårsake alvorlige komplikasjoner som leverskader eller pankreatitt. Pasienter som opplever symptomer som guling av øyne eller hud, alvorlig magesmerter eller hovent underliv bør øyeblikkelig søke lege, spesielt hvis symptomene er ledsaget av feber.

Visse tidligere eksisterende medisinske forhold kan øke risikoen for farlige bivirkninger hos pasienter som bruker pantoprazol magnesium. Personer med nyresykdom kan trenge å ta en lavere dose eller unngå medisinen helt. Legemidlets virkninger på gravide og ammende barn er ikke fullstendig evaluert, og medisinen anbefales ikke til barn. Pantoprazol magnesium kan øke risikoen for å utvikle mageinfeksjon. Pasienter kan redusere risikoen for komplikasjoner ved å følge legenes instruksjoner og bare bruke medisinen som angitt.