Hva er sammenhengen mellom uregelmessige perioder og graviditet?

Det er flere bånd mellom uregelmessige perioder og graviditet, men spørsmålet må defineres bedre for å forstå dem. En av de mest etablerte sammensetningene av de to temaene er hvordan uregelmessige perioder kan påvirke fruktbarheten, og det er en negativ korrelasjon mellom uregelmessighet og vellykket graviditet. En ekstra forbindelse oppstår fordi uregelmessige perioder kan gjøre det vanskelig å identifisere eller mistenke graviditet. Andre spørsmål oppstår hvis kvinner har blødning under graviditet.

Det er mange forskjellige årsaker til uregelmessigheter i menstruasjonssyklusen, men rutinemessig uforutsigbarhet kan gjøre svangerskapet vanskelig. Dette skjer av noen grunner. For det første er det vanskeligere å forutse forekomst av eggløsning, noe som gjør det vanskelig å bestemme når man skal prøve for unnfangelse. For det andre tyder veldig lange og svært korte sykluser på at eggløsningen ikke alltid forekommer eller at det ikke er tilstrekkelig produksjon av visse hormoner for å opprettholde tidlig graviditet.

Det er sant at det kan være stort utvalg i menstruasjonssykluser, og alle kvinner opplever sporadisk uregelmessighet. De kvinnene som har problemer med å oppnå graviditet, har en tendens til å være størst ulempe hvis de alltid er uregelmessige. Opp til 30-40% av fruktbarhetsproblemer skyldes dette problemet. Uregelmessige perioder og graviditet er ikke gjensidig, og avhengig av årsak, kan en rekke behandlinger initieres for å stabilisere syklusen og fremme eggløsning.

Et annet scenario med uregelmessig perioder og graviditet oppstår for kvinner som ikke planlegger unnfangelse. Noen kvinner har så ekstremt uforutsigbare perioder at de lett kan avvise den første delen av en graviditet som bare uttrykk for deres uvanlige sykluser. Dette er uheldig fordi tidligere kunnskap om graviditet kan føre til bedre fødselspleie.

En kvinne som ikke skjønner at hun er gravid, tar sannsynligvis ikke prenatale vitaminer, avstår fra alkoholforbruk eller forbruker ekstra kalorier hun trenger. Mens mange babyer som overrasker sine mødre på denne måten, er født i god helse, er noen ikke det, og dette kan gjøre det viktig for seksuelt aktive kvinner å vurdere medisinsk behandling for å behandle uregelmessige perioder, eller, for å holde minst en slags kalender På hånden. Hvis en periode ikke oppstår innen tre til fire uker etter det siste seksuelle møtet, kan en graviditetstest bli tatt. Slike tiltak kan bidra til å gi god prenatal omsorg fra begynnelsen.

En forbindelse noen kvinner gjør mellom uregelmessige perioder og graviditet oppstår hvis de har fortsatt blødning mens de er gravid. De fleste ganger, alt annet enn den minste mengden spotting, gjelder. Noen kvinner har noe som uregelmessige perioder de første månedene av svangerskapet.

Det er spesifikke retningslinjer for å følge når du skal få råd om blødning. Kvinner bør umiddelbart informere leger med mer enn en dag eller to av lyspotting, tilstedeværelse av blødning som er så tung eller tyngre enn en menstruasjon, og rød rød blødning eller veldig plutselig, kraftig blødning. Noen ganger opplever kvinner med en sunn graviditet mer blødning som ligner uregelmessige perioder, men saken bør alltid diskuteres med leger for å sikre foster- og mors helse.