Hva er sarsaparilla root?

Sarsaparilla er ofte tenkt på i forbindelse med smakfulle karbonholdige drikker som har noen likhet med rotøl. Egentlig var bruken av sarsaparilla rot, avledet fra et vinkengrundet anlegg som vokser i Sør-Amerika og andre steder, en gang og kan fortsatt være hovedsakelig medisinsk. Potensielle medisinske fordeler av anlegget fortsetter å undersøkes, selv om det ikke er mange kliniske studier som støtter påstander om effektivitet eller sikkerhet i alle populasjoner.

Når man ser etter sarsaparilla rot, kan folk finne den på en rekke steder. Det kan bli solgt i helsekostbutikker, matvarebutikker, butikksteder viet til kosttilskudd og urteprodukter, eller på mange steder på nettet. Roten kan komme i tinkturer, pulver eller piller, og noen ganger på andre måter. Det kan selges alene eller blandes med andre urter / stoffer. Små mengder av det kan være tilstede i forskjellige kosttilskudd, og selvfølgelig har noen drinker også sarsaparilla.

En av de tingene som roten sies å være god til, er å behandle hormonelle tilstander hos kvinner og menn som forårsaker tap av libido. Med andre ord antas å ha aphrodisiac egenskaper. Igjen, slike påstander må tas med et saltkorn siden de ikke er fullstendig testet. På den annen side, for de fleste, er det helt trygt å dele et par flasker med en karbonert sarsaparillatrik med håp om at dette vil gi opp seksuelle erfaringer.

Det er andre påstander om sarsaparilla rot. Det kan ha mulighet til å roe betennelse, og derfor kan det være nyttig å behandle forhold som resulterer i det. Gikt, reumatoid artritt, lupus og hvilken som helst autoimmun tilstand, som psoriasis, kan forbedres ved vanlig bruk av roten. En annen mulig handling av roten er som feberreduksjon eller anti-pyretisk. Det er også indikert som potensielt å redusere håravfall, kanskje på grunn av virkningen på hormoner.

Som med hvilket som helst legemiddel av en hvilken som helst type, bør sarsaparillotroten vurderes fra potensielle bivirkninger. Det faktum at roten virker på hormoner antyder at noen få mennesker trenger å unngå det. De som har prostataforstørrelse kan få tilstanden forverres med regelmessig bruk. Det er uklart hvordan bruken av dette ville påvirke gravide eller ammende kvinner eller utvikle barn. Antiinflammatoriske egenskaper kan bety at stoffet er uegnet for personer som tar noen form for blodtynner.

Vesentlig skade skyldes ikke sannsynlig at man drikker en drikk med sarsaparilla i den, siden den er tilstede i svært lave mengder. Det må tas større forsiktighet hvis sarsaparilla rot brukes rutinemessig. Videre må folk følge instruksjonene og ikke overstige dosering. Høyere doser tilsvarer mageforstyrrelser, og kroppen kan ha uønskede reaksjoner eller allergier mot noen dose. Folk bør straks få medisinsk hjelp dersom symptomer på anafylaksi oppstår etter konsum. Disse inkluderer brekninger, hvesenhet, pustevansker og hevelse i ansikt, lepper, munn og tunge.