Hva er seriell sevens?

Serie sevens er en kortvarig test av hjernefunksjon som danner en liten del av en mye brukt test for å måle pasientens bevissthetsnivå. Å telle tilbake fra 100 i trinn på syv krever konsentrasjon så vel som korttidshukommelse. Mange klinikere har byttet til subtraksjoner av mindre trinn, som tre eller fem, etter at noen studier har stilt spørsmålstegn ved effekten av denne testen for å bestemme kognisjon.

Serienummerprøven er vanligvis en del av det som kalles en mini-mental eksamen, som er et ofte brukt verktøy som brukes av leger for raskt å vurdere en persons mentale kapasitet. Det er også vanlig brukt av medarbeiderne i eldre fokuserte fasiliteter som sykehjem og hjemmeboende anlegg, hvor de fleste med forhold som demens eller Alzheimers sykdom lever. Serie sevens danner kognitionsdelen av mini-mental eksamen.

De som administrerer mini-mental eksamen, vil ofte erstatte serielle fives eller til og med serielle treer for serielle sjuder. De mindre trinnene krever samme type omvendt mekanikk. Ifølge en studie fra 1997 publisert på nettet av National Institutes of Health, ble bare halvparten av alle ikke-funksjonshemmede, helt bevisste videregående studenter som ble administrert seriell sevens test, selv bestått. Derimot passerte minst 79 prosent serietrontestene, og 89 prosent passerte når de ble bedt om å tilbakestille kalenderen i revers.

Forskerne konkluderte med at den opprinnelige testen ikke var tilstrekkelig når man forsøkte å måle om en ung idrettsutøver har hatt hjernerystelse. Dette skyldes sin manglende score i forhold til andre kognisjonstester. Likevel, for eldre voksne eller klinikere, er testen fortsatt brukt til å utfordre nivået av bevissthet i eldre sinn. Det er bare en del av en mye bredere evaluering.

Andre deler av mini-mental eksamen måle ulike komponenter av pasientens hjernefunksjon. En eksaminator kan starte med å be om å orientere data angående tid – som år, måned og dag, og plass – som tilstand, by eller navn på anlegget. Deretter ledes en pasient gjennom en rekke minnes- og organisasjonsaktiviteter. En vanlig minnetest blir bedt om tre eller til og med fem medlemmer av en bestemt gruppe, for eksempel gulrøtter, grønn paprika og selleri i grønnsaksfamilien, og deretter gjenoppretter disse elementene igjen. Tredelte retninger kan gis for å bli fulgt, som, “Blunke to ganger, åpne munnen og stikk ut tungen din.” For å teste mer avanserte funksjoner kan en mini-mental test også innebære å lese, tegne og recitere kjente setninger.