Hva er serumglukose?

Serum glukose, også kjent som blodsukker, er mengden glukose eller sukker tilstede i blodet. Måling er ofte gjort for å etablere diagnosen diabetes mellitus. Regelmessig overvåkning av serumglukose er også viktig i behandling og behandling av personer med diabetes.

Glukose i blodet kommer for det meste fra matkilder, som karbohydrater. Karbohydrater i kostholdet brytes vanligvis ned i mindre strukturer kalt glukose, som deretter fordeles over hele kroppen gjennom blodet som skal brukes som energi av celler. Etter hvert som blodsukkeret øker, frigjør bukspyttkjertelen produksjonen av insulin. Insulin er et viktig hormon som regulerer opptaket av glukose i celler gjennom hele kroppen. Når insulin er lavt, for eksempel i tilfeller av diabetes og bukspyttkjertelkreft, blir ikke glukose opptatt av cellene, og konsentrasjonen forblir vedvarende høy i blodet.

Den vanlige prosedyren for å teste for serumglukose er å utføre en fast blodglukosetest. Pasientene blir bedt om å raske over natten, det er å spise ingen mat i minst åtte timer. Vanligvis er konsentrasjonen av glukose i blodet 100 mg / dL. En fast blodsukker mellom 100 mg / dL og 126 mg / dL sies å sette et individ i et prediabetes stadium. Kosttilskudd og livsstilsendringer oppfordres ofte til personer med blodsukker innenfor dette området, for å stoppe utviklingen av diabetes.

En høy serumglukose eller hyperglykemi, vanligvis 126 mg / dL og over, er ofte en indikasjon på diabetes. Andre forhold der serumglukose også er forhøyet, inkluderer pankreatitt, Cushings syndrom og kronisk nyresvikt. For mye mat og drikke rik på sukker kan også føre til en midlertidig økning i blodsukkernivået. Medisiner, som kortikosteroider og antidepressiva, er blant de mange typer medikamenter som også kan føre til hyperglykemi. Symptomer forbundet med hyperglykemi inkluderer økt tørst, hyppig vannlating og sløret syn.

Hypoglykemi, eller en lav konsentrasjon av glukose i blodet, vanligvis under 70 mg / dL, kan også forekomme. Det er for det meste sett i forhold som hypothyroidisme og insulinom, en sjelden svulst i bukspyttkjertelen som utskiller insulin i store mengder. Symptomer på hypoglykemi inkluderer forvirring, svimmelhet, tretthet, og i alvorlige tilfeller, anfall og koma.

Behandling av høyt serumglukose, som det som er sett i diabetesstilfeller, inkluderer ofte livsstilsendringer, inkludert regelmessig trening, å spise sunne måltider og unngå matvarer som kan øke konsentrasjonen av sukker i blodet. Riktig etterlevelse av daglige medisiner er sterkt oppmuntret. Testing av blodsukker gjøres også regelmessig for å overvåke pasientens respons på behandling.