Hva er snapping hip syndrom?

Snapping hip syndrom er en felles tilstand som forårsaker skiftende i bindevevet som beskytter hofter. Når hofteleddene beveger seg eller bøyes, oppstår en særegen snakkende følelse på grunn av reposisjonering av bindevevet. Tilstanden har en tendens til å forekomme oftest hos idrettsutøvere, spesielt dansere, gymnaster og løpere.

Hovedsymptomet ved å knipse hoftesyndrom er en liten forskyvning eller sprengningsstøy når en person bøyer hans eller hennes hofteledd, for eksempel under gang eller sparking. Svake tilfeller av syndromet fører vanligvis ikke til ubehag eller smerte og kan redusere eller helt avta når en person reduserer sin fysiske aktivitet. Hvis syndromet blir mer alvorlig, kan en person oppleve en skarp smerte i lyskenområdet i tillegg til snappinglyden.

Hofteleddene er forbundet med lårbenet med et tykt bånd av vev. Dette vevet er ansvarlig for å bidra til å redusere friksjonen mellom ledd og bein under bevegelse. Hvis hofteleddet ofte flyttes eller bøyes i løpet av kort tid, kan bindevevet løsne og ikke lenger være i stand til å helt pusse området mellom hofteleddene og lårbenet. Som hofter gnider mot lårbenene, gjør det en knekkende lyd som indikerer å snappe hoftesyndrom.

Mindre tilfeller av knipende hip syndrom forårsaker ikke ømhet eller smerte og krever vanligvis ingen medisinsk behandling. Syndromet kan avta hvis en person slutter å repetitivt flytte området. Over-counter anti-inflammatoriske stoffer kan bidra til å redusere hevelse eller smerte som oppstår i hofteområdet.

Profesjonell medisinsk behandling kan være nødvendig hvis hoften begynner å bli alvorlig smertefull eller om bevegelse blir vanskelig. Alvorlige tilfeller av knipende hoftesyndrom oppstår vanligvis dersom bindevevet er helt slitt på grunn av overdrevent hyppige hofteleddbevegelser. En kirurg må da gjøre et lite snitt nær fellesområdet og reparere det skadede bindevevet dersom det ikke kan helbrede alene.

Selv med behandling, er enhver person som kontinuerlig beveger og bøyer hofte hans i fare for å utvikle syndromet. For å hindre at det er et konstant problem som hemmer atletisk ytelse eller behagelig bevegelse, kan en person strekke musklene nær hans eller hennes hofter grundig før han trener i fysisk aktivitet. Stretching disse musklene kan hjelpe forsiktig løsne bindevevet og forberede dem til bevegelse, slik at de vil være mindre sannsynlig å bli forskjøvet på grunn av plutselige krøllebevegelser.