Hva er styrketrening?

Styrketrening er en øvelse, eller sett med øvelser, som hjelper de forskjellige musklene i kroppen din til å bli sterkere og kraftigere. Når en person har sterkere muskler, vil de ha ekstra styrke og utholdenhet for daglige aktiviteter. Hvis kroppens muskler er sterke, betyr det også at kroppen er mer sannsynlig å gjenopprette raskt fra skader, og det er sikkert å forbrenne kalorier mer effektivt og effektivt.

Som en øvelsesmetode som øker kraften, og noen ganger størrelsen på en muskel eller muskelgruppe, er styrketrening en del av en balansert treningsrutine. Sammen med kardiovaskulære øvelser og fleksibilitetsmetoder er styrkearbeid en del av en komplett treningsrutine. En balansert øvelsesrutine er en type treningsøkt som er viktig for å forbedre alles og helses helse. Det er også viktig for å skape en persons ideelle kropp og utseende. Uten en balansert øvelsesrutine blir noen deler av kroppen utelatt og får ikke den rette oppmerksomheten for å holde seg frisk og sterk.

En av de viktigste tingene som styrketrening gjør er å bygge anaerob utholdenhet. Dette oppnås ved bruk av motstand. Motstand er oftest i form av vekter. Motstanden brukes mot sammentrekning av muskelen. Ved å bruke motstand mot muskelsammensetninger, gjør muskelarbeidet vanskeligere som det vanligvis gjør, og dermed bygger og øker anaerob utholdenhet og styrke.

Vekt trening er en av de vanligste formene for motstand styrketrening. En eller flere av de store muskelgruppene brukes under styrkeøvelser. De store muskelgruppene inkluderer: gluteals, quadriceps, hamstrings, hip abductors og adductors, kalver, nedre rygg, mage, pectoralis major, rhomboids og trapezius muskler. Det er spesifikke øvelser som kan gjøres for å jobbe med forskjellige muskler. Noen styrke trening øvelser selv jobbe flere muskelgrupper. Det er best å jobbe med en rutine som passer best for kroppen din. En fitness-profesjonell eller personlig trener kan tilpasse en styrke trening for å målrette mot bestemte muskelgrupper.

Styrkeøvelser er fullført i det som kalles sett og reps. Et sett er en gruppe av påfølgende gjentakelser. Disse blir utført etter hverandre, og uten å hvile. En rep eller repetisjon er navnet på hvor mange ganger en bevegelse eller øvelse er fullført under styrketrening.