Hva er suprapatellær bursitt?

Suprapatellar bursitt er en betennelse i bursa sac som beskytter den øvre frontdelen av kneledd. Vanligvis kjent som knebursitt, denne tilstanden kan påvirke knærfunksjonen betydelig, forårsaker intens smerte. I tillegg til selvbeherskende tiltak kan suprapatellær bursitt nødvendiggjøre bruk av antiinflammatorisk medisinering og fysioterapi for å lindre symptomer. Saker som ikke reagerer på tradisjonelle behandlinger kan kreve kirurgi.

Ligger rett over knelåsen, er suprapatellar bursa en av de største bursa sacs i kneleddet. Designet for å pute skjøten og hindre friksjon, kan suprapatellar bursa lett bli irritert og betent. I de fleste tilfeller vil repetitiv bevegelse eller direkte slag mot suprapatellær bursa fremkalle bursitis symptomer. Personer som deltar i idrett, opprettholder direkte traumer i knæleddet eller utvikler en artrittisk tilstand av kneet, anses å ha størst risiko for suprapatellær bursitt.

Tilskrives de fysiske, fortellende tegnene på suprapatellær bursitt, kan en diagnose foretas med en visuell undersøkelse. De som har bursitt utviklet akutt eller i kjølvannet av en nylig skade, kan gjennomgå ytterligere testing som et forsiktighetsforanstaltning for å utelukke infeksjoner eller andre forhold. Imaging testing, som ultralyd, brukes ofte til å evaluere tilstanden til kneledd og dets omkringliggende myke vev. En prosedyre kjent som aspirasjon, som er den nålete ekstraksjon av bursa-væske til laboratorieanalyse, kan også utføres for å sjekke om markører indikerer infeksjon.

Ofte vil suprapatellær bursitt presentere med tegn som ligner de som er forbundet med artrittiske tilstander. Betennelse vil føre til at kneleddet svulmer og holder på varmen, og derfor vil kneet føles varmt til berøring, og dets tekstur vil ha en svampete kvalitet. Det berørte området vil generelt bli ømt og trykkfølsomt. Symptomprogresjon kan svekke knærfunksjonen betydelig, noe som tvinger en til å begrense hans eller hennes fysiske aktivitet tilsvarende. En uttalt forverring av symptomer ledsaget av feber kan være indikativ for infeksjon.

Svake tilfeller av knærbursitt krever vanligvis ingen behandling utover passende selvbeherskende tiltak, for eksempel å begrense kneet bruk, bruke kaldpresser og ta en smertestillende (OTC) smertestillende medisinering. Noen tilfeller av suprapatellær bursitt kan nødvendiggjøre injeksjon av antiinflammatorisk medisinering direkte inn i det berørte området. Antibiotiske medisiner kan også brukes til å eliminere infeksjon. Ytterligere behandlingstiltak kan omfatte fysioterapi for å fremme felles fleksibilitet og tilleggs fjerning av overskytende væske fra kneet for å lindre hevelse.