Hva er tea tree olje?

Tea Tree Oil er den ekstraherte oljen fra Melaleuca altermifolia tree opprinnelig til Australia. Oljen blir ekstrahert med dampdestillasjon fra bladets treverk og har blitt brukt av australske aboriginer i flere århundrer. Træret er nå vokst over hele verden for sine medisinske egenskaper. Dens popularitet er tydelig som selv de fleste dagligvarebutikker bærer små flasker med oljen. Den sterke luktende oljen er grønngult i utseende og duften ligner kamfer.

Denne oljen er kjent for å være antiseptisk, antisvamp og antiviral. Forskning i egenskapene til tea tree olje har generelt støttet mange av kravene fra brukerne. Denne forskningen gjennomføres på et internasjonalt nivå og er sett på fra en rekke bruksområder og formål. Som en antifungal, har tea tree olje blitt brukt i årevis i behandling av candidiasis, vaginale infeksjoner, fotsfot, ringorm og nagelinfeksjoner.

Mange hevder at oljen vil redusere symptomene på forkjølelse og influensa, og kan brukes til å behandle ondt i halsen og muskelsmerter. Tea tree olje kan legges til vannet i bassenger, badestamper og spa til å ha kontrollert bakterier. Mange hjem rettsmidler inkluderer å legge oljen til en fordamper for å løsne brystbelastning, legge til en teskje til sjampo for å ødelegge hodelusene, og legg det til et bad for å fjerne vedvarende kropps lukt.

Aromaterapi, et alternativ til vanlig medisin, bruker te-treolje i en rekke oppskrifter for forkjølelse, vedvarende hoste, akne, tannpine, pyoré og solbrenthet. De fleste aromaterapi-utøvere inkluderer denne oljen i sine topp ti lister som et must-ha element i deres førstehjelpspakker.

Mange herbalists anbefaler å bruke et te-tre olje spray i hagen for å hindre mugg, mugg og sopp fra forming på planter og frøplanter. Denne metoden fungerer også på kremplanter. Da det er giftfritt for mennesker og dyr, anbefales det også å bruke antiseptisk skyll på tellere og skjærebrett.

Som med alle produkter, før du bruker denne oljen direkte på huden, bør en patch test være preformed. Ved bruk av en bomullspinne, bør brukerne bruke en liten mengde på innsiden av håndleddet eller på baksiden av beinet. Hvis det ikke settes noen reaksjon på oljen i løpet av noen få timer, er oljen trygt å bruke på ønsket måte.